Latvijā uzņemtā filma "Miglā" Siguldā (+ treileris)

Gads: 2013
Režisors: Sergei Loznitsa
Žanrs: Drāma
Reitings: Līdz 12 g. v. neiesakam (12+)

Filma par centieniem pieņemt morālu lēmumu amorālā situācijā.
Kannu kinofestivāla 2012. gada oficiālā konkursa filma, kura šajā festivālā ieguva ārvalstu kino kritiķu "FIPRESCI" balvu kā labākā filma.
Spēlfilma, kas stāsta par partizānu cīņām II pasaules kara laikā, uzņemta Daugavpils apkārtnē kopskaitā 27 dienu laikā, filmēšanas starptautiskajā komandā iesaistot piecu valstu – latviešu, krievu, vācu, poļu un balkrievu – kino profesionāļus.

Filma uzņemta pēc baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem. Ir 1942. gads, un apkārt norit spraigas partizānu cīņas ar iebrucējiem. Šajos notikumos tiek iejaukts arī Sušķenja, filmas galvenais varonis, kurš tiek apvainots vilciena spridzināšanā. Patiesībā viņam ar to nav nekāda sakara, taču partizāni uzskata, ka Sušķenja ir nodevējs, un alkst viņam atriebties. Kad Sušķenja vēlas pierādīt savu nevainību, viņam nākas pieņemt morālus lēmumus amorālās situācijās. Viņš ir nelabvēlīgu apstākļu upuris, kas tikai cīnās par savām tiesībām izdzīvot.

Lomās: Vladimir Svirski, Vlad Abashin, Sergei Kolesov, Nikita Peremotovs, Julia Peresild, Kirill Petrov, Dmitrijs Kolosovs, Stepans Bogdanovs, Dmitry Bykovskiy, Vlad Ivanov, Vladislavs Dombrovskis, Igor Khripunov, Nadezhda Markina, Andrejs Virvics, Ziedonis Ločmelis.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Filmas garums: 2 h 07 min



Papildus Info

  • Norises vieta: Kino
  • Notikuma sākums: 2013-04-10 15:00:00
  • Notikuma beigas: 2013-04-18 14:00:00